Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Έρευνα για τα αμαρτωλά Swaps

Στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και σε μέλη της κυβέρνησής του την περίοδο 2000-2001 έφτασε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση με τα Swaps και την μετατροπή μέρους του δημόσιου χρέους σε ευρώ από την Goldman Sachs, με στόχο την απόκρυψή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, από τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής τους κάτι που οδήγησε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο να διαβιβάσει "αμελητί" την υπόθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο φάκελος έφτασε στον Άρειο Πάγο στις 20 Δεκεμβρίου και ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα Αθ. Κατσιρώδη να διερευνήσει αν πρέπει η υπόθεση να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2010, μετά από καταγγελία που έκανε στις 30 Απριλίου 2010, ο αυστριακός δικαστής Φαγιάντ Μουλά Καλί.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για συνδρομή και υποκίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έκθεση σε κίνδυνο της ευρωζώνης από την Τράπεζα Goldman Sachs.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο σημειώνεται ότι "κατά τη διεξαγωγή της προκαταρκτικής έρευνας προέκυψαν καταγγελίες σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την περίοδο 2000-2001".

Εφόσον ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κρίνει πως η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή, το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...