Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Μαργαρίτης: Ο ΣΥΝ όμηρος των ισορροπιών στον ΣΥΡΙΖΑ

"Ο ΣΥΝ με τις πρόσφατες αποφάσεις του για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει όμηρος της παραλυτικής διελκυστίνδας ισορροπιών στο σχήμα ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή σε μια κατεύθυνση αριστερίστικη, σε θέσεις παραδοσιακές κομμουνιστικές. "

Αυτό τόνισε ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84 (εκπομπή Νόνης Καραγιάννη).

Αναφερόμενος στις διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς, μεταξύ άλλων, είπε:

Για τη συγκρότηση της πολιτικής κίνησης Δημαρά-Οικονόμου:


Μας ενδιαφέρουν οι ριζικές αλλαγές στο σημερινό κομματικό σύστημα, αυτό που μας οδήγησε στα όρια της χρεωκοπίας. Η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι άλλωστε δημιούργημα αυτής της αναζήτησης. Επομένως, κάθε κίνηση, κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στη συγκρότηση ενός εναλλακτικού πόλου απέναντι στο σημερινό κομματικό κατεστημένο, είναι χρήσιμη.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ενδιαφέρεται για τις διεργασίες που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς εδώ και καιρό. Σας υπενθυμίζω και τις αυτοδιοικητικές συμμαχίες μας στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Για τις θέσεις Δημαρά:

Είναι θετικό που στην εισήγησή του ο Γ. Δημαράς, εκτός από την ορθή απόρριψη της πολιτικής του Μνημονίου, επισήμανε την ανάγκη εναλλακτικών λύσεων και όχι μόνο μιας γενικόλογης αντιμνημονιακής ρητορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...