Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα αλλάζει

Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα αλλάζει, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και του ΕΟΤ
 
«Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα διαφορετική και σ αυτό το στοίχημα απαντάμε ναι, η Ελλάδα αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ευ. Βενιζέλος: Η επιμήκυνση θα έρθει

 Την πεποίθηση ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας θα εγκριθεί, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκτίμησε ακόμη ότι «θα υιοθετηθεί τελικώς» και το ευρωομόλογο, καθώς «ήδη στην πράξη εφαρμόζονται μικρές πρόδρομες μορφές ευρω-ομολόγων».

«Το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος είναι τόσο μεγάλο -αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ώστε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης θα αναληφθούν τελικά οι μεγάλες πρωτοβουλίες της ΕΕ που είναι αναγκαίες προκειμένου να σταματήσει το ντόμινο της εκμετάλλευσης των αγορών σε βάρος των κρατών», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το ζήτημα είναι εμείς εδώ στην Ελλάδα να συστρατευτούμε για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο και να βγούμε από την δημοσιονομική περιδίνηση με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...