Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Κουβέλης: Τα αδιέξοδα για τη Siemens επιβεβαιώνουν την παρακμή του κομματικού συστήματος

Περιοδεία στη Ζάκυνθο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Νίκο Τσούκαλη.

Κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο ο Φ. Κουβέλης είχε σύσκεψη με το σύλλογο γονέων και τους εκπαιδευτικούς του ειδικού σχολείου στη Μπόχαλη, ενώ συναντήθηκε με το δήμαρχο του νησιού κ. Μποζίκη, καθώς και με τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Μετά τις συναντήσεις ο Φ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της Siemens:

«Η εικόνα του πολιτικού συστήματος αυτές τις μέρες είναι δραματική. Η παραγραφή του σκανδάλου του Βατοπεδίου και τα αδιέξοδα στην επιτροπή για τη Siemens επιβεβαιώνουν την παρακμή του κομματικού συστήματος και κατεστημένου.

Είναι λάθος και προσβάλει τον ελληνικό λαό η λογική της συγκάλυψης που επικρατεί στα δυο κόμματα εξουσίας προς όφελος των στενών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Οι πολίτες οδηγούνται σε μεγαλύτερη απόσταση από την πολιτική και τραυματίζεται η ίδια η αξία της Δημοκρατίας. Ανεξάρτητα από την αναγκαία αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την σχετική συνταγματική διάταξη, οφείλει η κυβέρνηση να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει την αποζημίωση από κάθε υπεύθυνο για τη ζημία που υπέστη το δημόσιο συμφέρον. Αυτό δεν εμποδίζεται από κανέναν νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...