Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ: "Είμαστε αρνητικοί με το κίνημα «Δεν Πληρώνω»"...

"Είμαστε αρνητικοί με το κίνημα «Δεν Πληρώνω»" τόνισε στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Σχετικά με το κίνημα «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω» η θέση μας ως Δημοκρατική Συμμαχία είναι ξεκάθαρη. Είμαστε αρνητικοί μπροστά στη μαζική ανυπακοή στους νόμους", είπε ο κ. Αυγενάκης.


"Ωστόσο υπογραμμίζουμε  - τόνισε - ότι δεν συμμετέχουν όλοι αυτοί οι πολίτες σε ένα οργανωμένο κίνημα ανυπακοής. Υπάρχουν πολίτες που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν δηλαδή στην αύξηση του 40% των αστικών εισιτηρίων αλλά και να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Σημειώστε ότι ήδη ο ιδιωτικός δανεισμός φθάνει τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ, επομένως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα επιφανειακά, αλλά να το δούμε σε όλες του τις προεκτάσεις. Δεν είναι άμεμπτο το κράτος, δεν είναι εντάξει το κράτος απέναντι στους πολίτες, δεν συμπεριφερόμαστε καλά στους πολίτες για να τους ζητάμε και τα ρέστα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορεί να ζητάμε τα ρέστα από τους πολίτες, όταν εμείς πρώτοι τους δίνουμε την εντύπωση της ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων.
Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου να συγκροτεί Εξεταστικές Επιτροπές τη μία μετά την άλλη καθαρά για επικοινωνιακή σκοπιμότητα και τελικώς να μην υπάρχει κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα και καμία ουσιαστική καταδίκη.
Πρώτα εμείς να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μάλιστα με πράξεις και όχι με νομοθετήματα-απειλές για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες δύο πολιτών και ότι τηρείται στο ακέραιο το τέταρτο άρθρο του Συντάγματος, δηλαδή ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αλλά συγχρόνως και υποχρεώσεις».
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη κατά την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών για την αναδιοργάνωση των Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής που ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 15 Φεβρουαρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...