Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι μολότωφ του φίλου του Σαμαρά

Πολιτικές… μολότοφ έριξε στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, δικηγόρος και πολιτικός φίλος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος της εθνικοπατριωτικής οργάνωσης «Δίκτυο 21», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία χαρακτήρισε «αμελητέα ποσότητα» και «στατιστικό λάθος», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ι. Οικονόμου.
Παράλληλα ο κ. Κρανιδιώτης που έχει προκαλέσει κατά καιρούς έντονη συζήτηση με τις αιρετικές απόψεις του, πρότεινε και την… «έντιμη αυτοδιάλυση» του ΛΑΟΣ και την ενσωμάτωση των στελεχών του στη Ν.Δ., κάνοντας τους βουλευτές του κόμματος του κ. Γ. Καρατζαφέρη να μειδιάσουν. Όμως, η φράση του κ. Κρανιδιώτη δεν ελέχθη τυχαία, καθώς στο παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη σχετικές συζητήσεις και συναντήσεις και πολλοί βουλευτές και στελέχη –και από τις δυο πλευρές- καλοβλέπουν το σενάριο ένωσης των δυνάμεων.
Με συνέντευξή του (Ρ/Σ Βήμα fm 99,5), ο κ. Κρανιδιώτης, αφού ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, ότι δεν είναι μυστικοσύμβουλος του κ. Σαμαρά, «αλλά μπαίνει και βγαίνει από τη μπροστινή πόρτα ως πολίτης και απλό μέλος του κόμματος», επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυρία Μπακογιάννη.
«Την κυρία Μπακογιάννη τη θεωρώ αμελητέα ποσότητα. Είναι ένα στατιστικό λάθος και αυτό θα αποδειχθεί. Κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μεταξύ 1,8%, 1,2%, με 44% λευκά και άκυρα στις δημοσκοπήσεις και χωρίς καμιά πολιτική πίεση από τη στιγμή που δεν έχουμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι και 0,8%. Δεν έχει καμία σημασία» είπε και εκτίμησε ότι δεν θα πάρει το εισιτήριο για τη Βουλή.
Στη συνέχεια υποστήριξε πως είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από…«γινάτι», υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία ακολουθεί την κοινωνική ανθρωποφαγία και, αφού χαρακτήρισε το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, απόκομμα, συμπλήρωσε: «Είναι το πρώτο κόμμα που έχει γίνει από πίκρα, αυτά τα πράγματα δεν περπατάνε. Αν τσατίζεσαι, πας διακοπές, βόλτα. Δεν κάνεις κόμμα».

Η οργή της Ντόρας
«Είναι προκλητικό» απάντησε ο κ. Οικονόμου και υποστήριξε, ότι η νομιμοποίηση του κ. Κρανιδιώτη προκύπτει, «προφανώς από την ταύτισή του με τον κ. Σαμαρά».
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ανέφερε ότι «περισσεύει η εμπάθεια και ο ναρκισσισμός» και συμπλήρωσε: «Η εμπάθεια αυτή εξηγεί ότι δεν είμαστε και αμελητέα ποσότητα».

Σε άλλο σημείο ο κ. Οικονόμου, αφού μίλησε για τις μεγάλες διαφορές που χωρίζουν τη Συμμαχία με τη Ν.Δ. επιτέθηκε στον κ. Κρανιδιώτη. «Αυτή είναι η πολιτική φιλοσοφία της Ν.Δ; Να επικρατεί η σχολή σκέψης και η κουλτούρα Κρανιδιώτη, στοχοποιώντας, πότε την Μπακογιάννη, πότε τους Ντιντήδες και πότε τον Καραμανλή….Η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι στον αντίποδα αυτής της φιλοσοφίας, ούτε κατακρεουργεί και ούτε κανιβαλίζει ανθρώπους».
Κάλεσμα στο ΛΑΟΣ
«Η ενότητα θα γίνει στη βάση» είπε ο κ. Κρανιδιώτης και υπογράμμισε, ότι οι λόγοι που υπήρχαν για να ιδρύσουν στελέχη τον ΛΑΟΣ ή για να προσχωρήσουν σ’ αυτόν, μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά, εξέλειπαν.
«Η παράταξη έχει αρχηγό, έχει πατριωτική πολιτική, δεν χρειάζεται κανένας πλέον κόμμα διαμαρτυρίας. Η βάση θα ενωθεί» τόνισε χαρακτηριστικά και ερωτώμενος για πρόσωπα, όπως π.χ. ο κ. Μ. Βορίδης, είπε, ότι «υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, έντιμοι και ικανοί άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύω πως στο μέλλον θα προσχωρήσουν».
Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα πως θα γίνει αυτό, ξεκαθάρισε με έμφαση: «Με μια έντιμη αυτοδιάλυση. Αν δεν θέλουν, θα υποστούν την ήττα των εκλογών».
Καραμανλής για Πρόεδρος Δημοκρατίας
Ο κ. Κρανιδιώτης, αφού προέβλεψε ότι σύντομα θα γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, υποστήριξε ότι δικαιωματικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, αν και προσπάθησε να υποβαθμίσει την απουσία του από τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Δ.
«Έχει μια θέση στην ιστορία της παράταξης και πιστεύω ότι όταν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός – και αυτό θα είναι σύντομα – ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να είναι δικαιωματικά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε.
Οι Ντιντήδες
«Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος σε οποιοδήποτε κόμμα, ο οποίος λέει ότι η πολιτική πρέπει να γίνεται με παραπολιτική και στους διαδρόμους, με διαρροές; Στο κείμενό μου, επειδή το έχουν διαβάσει πάρα πολλοί, βλέπουν όλοι πάρα πολύ προσεκτικά ότι δεν αναφέρομαι στη Ν.Δ.»είπε και συμπλήρωσε: «Αναφέρομαι στην πολιτική ζωή της χώρας, διακομματικά. Ήταν ένα πρόβλημα. Εγώ δεν είπα πού υπάρχουν και πού δεν υπάρχουν («ντιντήδες»). Ο κόσμος ξέρει».
Παράλληλα, απέρριψε το μεσαίο χώρο, τον οποίο χαρακτήρισε «σαπουνόφουσκα», αν και ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος τον υποστήριξε με θέρμη σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη Κυριακή, λέγοντας ότι εκφράζει τη Ν.Δ.
Το…«φύλλο πορείας»

Σε ερώτηση εάν έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του για τις εκλογές, είτε στην Α΄ είτε στην Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, απάντησε διπλωματικά, λέγοντας: «Εγώ, το έχω πει, είμαι στρατιώτης της παράταξης και θα πάω όπου πάρω φύλλο πορείας. Αν μου ζητηθεί από τον αρχηγό να πάω σπίτι μου, αυτό θα κάνω. Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω την παράταξη, πάλι αυτό θα κάνω.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...