Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Καμία μαζική νομιμοποίηση μεταναστών, επαναλαμβάνει ο Χρ. Παπουτσής

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, με αφορμή την απεργία πείνας των παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στο κτήριο «Υπατία».

Αναφερόμενος στην επιβαρυμένη υγεία των μεταναστών, ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως «είναι απολύτως λογικό να ανησυχούμε όλοι, γιατί στην κοινωνία μας εκείνο που είναι πιο πολύτιμο απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή».

«Θεωρώ όμως» πρόσθεσε, «ότι και οι μετανάστες αλλά και εκείνοι κυρίως που υποστηρίζουν τους μετανάστες και ουσιαστικά οργανώνουν όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει και εκείνοι να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στη ζωή των ανθρώπων που κινδυνεύει».

«Υπάρχουν οι νόμοι του κράτους. Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα καταρχάς, ούτε μπορεί ούτε προτίθεται να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, καταλήγοντας: «Η πολιτεία είναι εδώ, οι νόμοι του κράτους είναι εδώ. Πρέπει όλοι να συνδράμουν ούτως ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».
H ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα συμβαίνουν στο μέγαρο Υπατία είναι ντροπή. Έχουμε οδηγηθεί σ' επικίνδυνο αδιέξοδο με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων. Η αδράνεια της κυβέρνησης και οι ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις των συναρμόδιων υπουργών, αποκαλύπτουν την απουσία κυβερνητικής πολιτικής.
Η πολιτική εκμετάλλευση της απελπισίας, της απόγνωσης και της ζωής των ανθρώπων αυτών από τη μηδενιστική αριστερά, αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες και τις επιδιώξεις όσων έχουν σχεδιάσει αυτή την υπόθεση.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης. Χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση όπου αφετηρία πρέπει να είναι η απόφαση της Ελλάδας να ακολουθήσει με αυστηρότητα την πολιτική επαναπατρισμού όλων των λαθρομεταναστών, με κίνητρα για μια καλύτερη ζωή στις χώρες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...