Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη και επεισόδια σε διαδήλωση του ΠΑΜΕ

«Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης» δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το χωριό Δημάριο και συνομίλησε με τους κατοίκους, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θράκη, ώστε να παραστεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

«Η κυβέρνηση κινείται απαρέγκλιτα πάνω στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η γραφειοκρατία είναι δυνάστης και των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων», υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση παλεύει για να μην υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος της μειονότητας και να σπάσουν αντιλήψεις του παρελθόντος». Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε τζαμί της περιοχής και στη συνέχεια επισκέφτηκε ένα καφενείο.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή με δυνάμεις των ΜΑΤ και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, αγροτών, φοιτητών και γυναικών που διαδήλωναν με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή».

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυταρχικό κατήφορο. Προκειμένου να προστατεύσει την προπαγανδιστική εικόνα που καλλιεργεί ότι έχει τη λαϊκή συναίνεση, καταφεύγει στην καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος. Γελιέται αν νομίζει ότι με τη βία και τον αυταρχισμό θα αντιμετωπίσει την πάλη των εργαζομένων και του λαού κατά της βάρβαρης πολιτικής της», προσθέτει το ΚΚΕ. TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...