Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Κουβέλης: Η αγορά βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση

Περιοδεία στη Ρόδο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Κατά την επίσκεψή του στο νησί, περιόδευσε στο Νοσοκομείου της Ρόδου, όπου είχε επαφές με τη διοίκηση, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους. Συναντήθηκε επίσης με το δήμαρχο Ρόδου και τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Το απόγευμα ο Φ. Κουβέλης θα συναντηθεί με το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και με τους προέδρους του Επιμελητηρίου και των Ξενοδόχων, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων είπε:

Για την Οικονομία

«Δεν θα αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση εάν η κυβέρνηση εμείνει στην πολιτική εξασφάλισης εσόδων από τους μισθωτούς, από τη φορολογία, από τη συνεχή προσθήκη εμμέσων φόρων. Η αγορά βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, καθώς κάθε μέρα και περισσότερο κλείνουν επιχειρήσεις».

Για την τραγωδία στη Φουκουσίμα


«Η εξελισσόμενη τραγωδία στη Φουκουσίμα έγινε σε μια χώρα τεχνολογικά προηγμένη και κλήθηκε να την αντιμετωπίσει μια καλά οργανωμένη κοινωνία –ίσως το μέγιστο παράδειγμα στο οποίο θα μπορούσε να κριθεί η πυρηνική τεχνολογία.

Τόσο ο σεισμός, όσο και το τσουνάμι που ακολούθησε, ήταν απόλυτα αναμενόμενα φυσικά φαινόμενα και άρα είχαν ενταχθεί στο σχεδιασμό αντιμετώπισής τους. Τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε τώρα είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι το όποιο «ανθρώπινο λάθος», αλλά η ίδια η επιλογή των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Η αντιμετώπιση τόσο μεγάλων κινδύνων δεν μπορεί να εξαρτάται από μια «απρόβλεπτη» ανθρώπινη συμπεριφορά, αφού η πυρηνική επιλογή δεν έχει κανένα περιθώριο λάθους. Το λάθος είναι η ίδια η προσφυγή στην πυρηνική τεχνολογία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Ιαπωνίας και καλούμε την ελληνική κοινωνία, κυβέρνηση και κοινωνία των πολιτών, να κλείσουν οριστικά την πόρτα στην πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας, αλλά και να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην προχωρήσουν ανάλογα σχέδια σε γειτονικές χώρες.

Η πυρηνική ενέργεια είναι επικίνδυνη, ακριβή αλλά και αχρείαστη –και αργή- στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η χώρα μας και ο πλανήτης έχουν κάθε συμφέρον να στραφούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας και την εξοικονόμηση ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...