Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Κουβέλης: «Χωρίς αλλαγή πολιτικής, μόνη διέξοδος οι εκλογές»

Οχι μόνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης, αλλά θεωρεί ότι, αν δεν αλλάξει άμεσα η ασκούμενη πολιτική και δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης της κοινωνίας «αυτή η κοινωνία θα ρηγματώσει την κυβερνητική συνοχή και τότε η μόνη διέξοδος θα είναι οι εκλογές».

Την άποψη αυτή διατυπώνει «με το δεδομένο ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια και αγανάκτηση συνεχώς μεγεθύνεται» στην εισήγησή του με την οποία θα ανοίξει το Σάββατο το πρωί τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κουβέλης κατηγορεί την κυβέρνηση για «ασκήσεις επί χάρτου» σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012-2015 για την αντιμετώπιση του χρέους ενώ εγκαλεί και τη ΝΔ ότι «συναγωνίζεται το ΠαΣοΚ σε ασκήσεις επί χάρτου».

Όπως σημειώνει, ΠαΣοΚ και ΝΔ «παίζουν εν ου παικτοίς, ενώ την ίδια ώρα αντιπαρατίθενται για το ποιος θα πάρει περισσότερα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των «εχόντων»».

Ο κ. Κουβέλης επιμένει ότι χρειάζονται αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, που θα στοχεύουν στην αντιστροφή της ύφεσης, στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης, στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και θα εγγυώνται ότι ο έλεγχος του ελλείμματος δεν θα αντιστρατεύεται το δικαίωμα στην εργασία, αλλά αντιθέτως θα τη στηρίζει.

Επίσης, προτάσσει ως αναγκαία και πανευρωπαϊκού χαρακτήρα λύση. «Η έκδοση ευρωομόλογου αποτελεί πρωταρχική διεκδίκηση» σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...