Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Ρέππας: «Όχι σε πρόωρες-Ναι στη συναίνεση»

Dimitris Reppas, Minister for Infrastructure, ...Image via WikipediaΚατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ της συναίνεσης, εκεί όπου υπάρχει κοινός τόπος, τάσσονται κυβερνητικά στελέχη. Οι εκλογές θα οδηγήσουν τη χώρα σε εσωστρέφεια εκτιμά ο Δημήτρης Ρέππας, από οποίος από τη REAL NEWS διερωτάται τι μπορεί να κερδίσει η χώρα από ενδεχόμενες εκλογές; Μήπως μια πιο ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση; Σίγουρα, όχι. Μήπως μια αναγκαστική κυβέρνηση συνεργασίας; Και γιατί αυτή η αναγκαστική συνεργασία είναι καλύτερη από μια συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή, πράγμα που δεν προαπαιτεί εκλογές.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πως είναι ώρα ευθύνης για όλους κόμματα, Μέσα Ενημέρωσης, συνδικάτα και τονίζει ότι κάθε πολίτης που αγανακτεί και κάθε πολιτικός οργανισμός ή μέσο ενημέρωσης που απελευθερώνει και νομιμοποιεί την ανεύθυνη δημαγωγία, την τυφλή βία και τους προπηλακισμούς οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εκλογές ευθύνης. Όταν ο κ. Λοβέρδος ρωτάται για κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν σε περίπτωση εκλογών δεν προκύψει αυτοδυναμία δηλώνει πως η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μια ανοιχτή προοπτική, είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές.

Fotis Kouvelis, Greek politicianImage via WikipediaΗ Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά πως από τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στη χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτικής σταθεροποίησης και ανάπτυξης θα κριθεί η αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Φώτης Κουβέλης τονίζει στην ΙΣΟΤΙΜΙΑ ότι οι πρόωρες εκλογές είναι δυνατόν να προκύψουν ως αναγκαστικό πολιτικό γεγονός που θα το προκαλέσει η αδιέξοδη κοινωνική κατάσταση, και επισημαίνει ότι οι κοινωνικοί συσχετισμοί ανακαθορίζονται με βιαιότητα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...