Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Siemens: «Όχι» σε Προανακριτική για Γ. Αλογοσκούφη - Χρ. Μαρκογιαννάκη

Απορρίφθηκε η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτικής), σε βάρος των πρώην υπουργών της ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens

Το αποτέλεσμα θεωρείτο αναμενόμενο, καθώς στα τέλη Ιουλίου η Ολομέλεια είχε απορρίψει το αίτημα συγκρότησης τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφαινόταν για την πρόταση κατηγορίας σε βάρος των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Στη σημερινή μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν 165 βουλευτές, καθώς απείχαν η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ υπήρξαν και διαρροές από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, «ναι» στην παραπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 9, «παρών» δήλωσαν 10, ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.

Υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Αλογοσκούφη, ψήφισαν 130 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 8, «παρών» δήλωσαν 9, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.

Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος απορρίφθηκε, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός των θετικών ψήφων (151).

Στην ψηφοφορία δεν μετείχαν κατά δήλωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές-μέλη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ από το πρωί ο ΛΑΟΣ, είχε δηλώσει δια του προέδρου του, Γ. Καρατζαφέρη, πως δεν θα μετάσχει στην όλη διαδικασία.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απόντες ήταν οι Β. Τόγιας και Θ. Ρομπόπουλος που λείπουν στο εξωτερικό, ο Δ. Παπουτσής και Σ. Εμμινίδης που είναι ασθενείς και η Βάσω Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, από πλευράς κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρονται τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ και ως κυβέρνηση έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ -και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση- δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, σε υποθέσεις κατά προσώπων, οι βουλευτές ψηφίζουν «κατά συνείδηση».

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Η φαρσοκωμωδία τελείωσε

«Σήμερα τελείωσε οριστικά μια 18μηνη φαρσοκωμωδία με την οποία έγινε προσπάθεια μείωσης μου και που ασφαλώς με ταλαιπώρησε σημαντικά», δήλωσε ο Χ. Μαρκογιαννάκης.

«Τελικά μπορεί οι πρωταγωνιστές της να γελοιοποιήθηκαν, η υπόθεση όμως του σκανδάλου της Siemens είναι σοβαρή και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

Λευκό ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ψηφοφορία για το σκάνδαλο της Siemens

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ψήφισαν λευκό κατά την ψηφοφορία για την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η όλη υπόθεση οδηγήθηκε σε συγκάλυψη των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σημείωσαν, επίσης, ότι δεν ερευνήθηκαν τα κομματικά τους ταμεία και δεν αναζητήθηκαν οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι για την προσβολή του δημόσιου χρήματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...