Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κουβέλης: " αλλεπάλληλα μέτρα τα οποία είναι πλέον δυσβάσταχτα, δεν μπορεί αυτή η κοινωνία άλλο να τα αντέξει!"

Δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τις προωθούμενες αλλαγές στα φορολογικά και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Για τα φορολογικά

Η απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το σύστημα των αποδείξεων σημαίνει επιβολή νέων φόρων, νέων φορολογικών επιβαρύνσεων που θα τσακίσουν την ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα. Κάθε μέρα, εξαιτίας αυτής της ελλειμματικής κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής που είναι κατώτερη των περιστάσεων, προωθεί αλλεπάλληλα μέτρα τα οποία είναι πλέον δυσβάσταχτα, δεν μπορεί αυτή η κοινωνία άλλο να τα αντέξει.

Για τα ευρωπαϊκά

Η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει άμεσα την επί της ουσίας οικονομική διακυβέρνηση των οικονομιών των κρατών μελών της Ε.Ε. Η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει επί της ουσίας την πολιτική της ενοποίηση και να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγου. Αυτό θα αποτελέσει και απάντηση στις επιθέσεις που γίνονται από τους ποικιλώνυμους οίκους αξιολόγησης και από τις ποικιλώνυμες αγορές, και ταυτόχρονα αφετηρία για την πραγματική οικονομική διακυβέρνηση και τη συμμετοχή της Ευρώπης με ένα δυναμικό τρόπο στην παγκόσμια κατανομή της οικονομικής διαδικασίας.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η δυναμική παρουσία της στην Ε.Ε είναι και πρέπει να είναι εθνικός στόχος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...