Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι απολύσεις μειώνουν το χαράτσι για την ΕΡΤ...

Μείωση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα επιφέρει η κατάργηση της ΕΤ1, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων καθώς και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου. 
 
Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο χθες, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος ανέφερε ότι το κλείσιμο της ΕΤ1, η θέση σε εργασιακή εφεδρεία 350 νυν εργαζομένων στην ΕΡΤ σε συνδυασμό με τη μη ανανέωση των συμβάσεων του 50% των 700 συμβασιούχων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αποφέρει εξοικονόμηση 60 εκατομμυρίων ευρώ, στο τέλος του 2012. 
 
Η σχετική τροπολογία θα ψηφιστεί σύντομα από τη Βουλή. Το Υπουργικό Συμβούλιο, που συζήτησε πλην της τροπολογίας για τη δημόσια τηλεόραση εννιά συνολικά νομοσχέδια, θα συνέλθει εκ νέου σε περίπου 15 ημέρες, μετά την επιστροφή, στο τέλος του μήνα, του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Πολωνία. 
 
Στη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι κατά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύθηκε ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει όσα έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και τους δανειστές της και σημείωσε ότι μετά τη θετική έκθεση που θα κάνει η τρόικα αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων, θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. 
 
Κατά την παρέμβασή του, ο Γιώργος Παπανδρέου - κινούμενος προφανώς από την αντιπαράθεση μεταξύ των Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου - κάλεσε τους υπουργούς να λειτουργούν ομαδικά και να παραμερίσουν τις προσωπικές τους διαφορές. Οπως είπε «είναι επιτακτικό το προσεχές διάστημα να κινηθούμε με απόλυτα συντεταγμένο και πειθαρχημένο τρόπο. Οπως είπα, κάθε πράξη μας, κίνησή μας, λέξη μας, θετική ή αρνητική, είναι καθοριστικής σημασίας».
 
Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι απέφυγαν να δώσουν συνέχεια. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα επιχείρησε να κλείσει το θέμα. Σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για μπλόφες στη διαπραγμάτευση με την τρόικα «δεν εννοούσα τον Βαγγέλη (Βενιζέλο) αλλά μιλούσα γενικά, διότι δεν μπορείς να λειτουργείς με τέτοιον τρόπο χωρίς να έχεις εκπληρώσει τους βασικούς σου στόχους και τις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει».
 
Εγινε πάντως γνωστό, ότι όταν ο κ. Λοβέρδος έλαβε τον λόγο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος απουσίαζε, έχοντας αποχωρήσει από τη συνεδρίαση λίγο πριν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος/ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...