Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποφασισμένη να προασπίσει το ΕΣΥ


Ανακοίνωση τoυ Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας

Το σύστημα υγείας στη Ελλάδα διέρχεται σοβαρή κρίση – κρίση προσανατολισμού, κρίση αξιών, κρίση μοντέλου άσκησης της ιατρικής.

Σήμερα γίνονται πια πασιφανή τα τεράστια και χρόνια προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον τομέα της υγείας, της ασφάλισης και της περίθαλψης των πολιτών της χώρας

Παρά τα μεγάλα προβλήματα, το ΕΣΥ και το όλο πλέγμα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας αποτελούν σημαντική «περιουσία» του ελληνικού λαού, που η ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένη να προασπίσει απέναντι σε κάθε πολιτική υποβάθμισης ή συρρίκνωσης.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έρθει σε ρήξη µε κύκλους ανόμων συμφερόντων, µε πρακτικές διαπλοκής εταιρειών-υπηρεσιών-γιατρών, µε την κυριαρχία του πελατειακού κράτους, µε οργανωτικούς ανορθολογισμούς και µε πρακτικές που έχουν εκτινάξει τις δαπάνες υγείας, η πολιτική της επικεντρώνεται μονοσήμαντα και εντελώς ερασιτεχνικά, χωρίς ανάλυση και προγραμματισμό, σε ασκήσεις «τυφλών» και «οριζόντιων» περικοπών με τη διατήρηση των ίδιων μηχανισμών που μας έφεραν ως εδώ.

Η απάντησή μας σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας θα είναι δυναμική.

Η στρατηγική της αντιπαράθεσης όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιλαμβάνει τη διακοπή της λειτουργίας των Υγειονομικών Μονάδων, με καταλήψεις.

Σε περίοδο κρίσης ο υγειονομικός κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Ένα μόνιμα «ανοιχτό» δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί ανάχωμα απέναντι στον κίνδυνο της αρρώστιας και την απειλή της προσωπικής ή οικογενειακής κατάρρευσης που μπορεί να προκληθεί από την ασθένεια, αποτελεί ασπίδα απέναντι στον περαιτέρω κατακερματισμό της κοινωνίας.

Οι δύσκολες ώρες είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...