Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: Στηρίζω το μεταβατικό σχήμα - Οι ενστάσεις μου για συγκυβέρνηση με ακραίους ιδεολογικούς χώρους

Είναι αλήθεια  ότι την τελευταία διετία έγιναν σημαντικές προσπάθειες αναμόρφωσης και μεταρρύθμισης του ελληνικού κράτους.
Είναι αλήθεια  ότι την τελευταία διετία υπήρξαν  σημαντικές καθυστερήσεις, λάθη και παραλήψεις, που δημιούργησαν σύγχυση στον ελληνικό λαό, όσο αφόρα τη σκοπιμότητά μας.
Είναι αλήθεια  ότι το δυσβάστακτο χρέος και τα ελλείμματα που κληρονομήσαμε την τελευταία 12ετία, σε συνδυασμό με τη διεθνή κρίση και την ευρωπαϊκή ατολμία να πετύχει πραγματική ευρωπαϊκή ενοποίηση, δημιούργησαν τις συνθήκες σκληρών και δυσβάστακτων μέτρων, στραγγίζοντας τους ιδίους και τους ιδίους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε από τη δυνατότητα του ζειν ή ευ ζειν στη δυνατότητα του επιζείν.
Είναι αλήθεια  ότι υπήρξε τεράστια αγανάκτηση του κόσμου, η οποία δημιούργησε τεράστια δυσπιστία απέναντι στο πολιτικό σύστημα και που εκφράστηκε εις βάρος θεσμών και σύμβολων, με αποκορύφωμα την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Είναι αλήθεια  ότι αν είχαν από την αρχή παρθεί μέτρα για επιστροφή του κλεμμένου πλούτου, για την πάταξη της φοροδιαφυγής (14.000 άτομα χρωστούν 37 δις), για τις ευθύνες του τραπεζικού συστήματος, για τις ευθύνες του γκρίζου τοπίου των ΜΜΕ και του κάθε είδους λαθρεμπορίου, γι αυτούς που επένδυαν στην επιστροφή στη δραχμή, γι αυτούς που επένδυαν στη χρεοκοπία του ευρώ, για το αίσθημα δίκαιου με κυρώσεις σε αυτούς που έκλεψαν, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...