Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: "Η συμμετοχή στην μεταβατική κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δίνεται συγχωροχάρτι"

Ν. Νικολόπουλος: «Η συμμετοχή στην μεταβατική κυβέρνηση δεν σημαίνει αυτόματα ότι δίνεται συγχωροχάρτι στη εγκληματική πολιτική του Γ. Παπανδρέου και στους συνενόχους της ούτε και ότι η ΝΔ αναθεωρεί την κεντρική επιλογή της περί επαναδιαπραγμάτευσης. Το αντίθετο μάλιστα.»

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου Λίνας Μπάστα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παρεχώρησε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε : «Τα επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας τελείωσαν. Οι ανόητοι μικροτακτικισμοί και τα άλλα συνήθη πασοκικά κόλπα ευτυχώς δεν έπιασαν. Ευτυχώς διεσώθημεν χάρις στο αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος του Αντ. Σαμαρά και της ΝΔ, ακόμα και από τις επιπόλαιες ενέργειές του Παπανδρέου. Ο απελθών πρωθυπουργός με την όλη του συμπεριφορά δημιούργησε τεράστιο θέμα αξιοπιστίας συνολικά για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα. Έφτασε να απελευθερώσει τις ξένες δυνάμεις που επιδιώκουν να ασκούν την κηδεμονία της Ελλάδας αφού τους έδωσε ισχυρό έρεισμα, όπως στον Όλι Ρεν κ.α., να αμφισβητούν την αξιοπιστία της χώρας, προσβάλλοντας τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Ευρωπαίων να συνυπογράψει ο πρόεδρος της Ν.Δ ρητή δέσμευση πως θα υλοποιήσει στο σύνολό του το πακέτο που απορρέει από την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, ευτυχώς έλαβε τη δέουσα, υπερήφανη απάντηση του Α. Σαμαρά, ο οποίος και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον ότι υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια.

Ο Αντ. Σαμαράς έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τους εταίρους και δανειστές μας ότι δεν βάζει την χώρα σε περιπέτειες, όπως ο Γ. Παπανδρέου έπραξε με το δημοψήφισμα και για τούτο και πρότεινε την λύση της μεταβατικής κυβέρνησης.

Διαπιστώνω ότι: σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης εμφανίστηκε, η παράταξη της ΝΔ, να διαχειρίζεται μία σοβαρή κρίση με υπευθυνότητα χωρίς να μπαίνει στην λογική του πολιτικού κόστους.

Επίσης αυτή η απόφαση οδήγησε τον Γ. Παπανδρέου σε παραίτηση παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την φράση «παραιτούμαι». Πήρε μία συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, έστω και εάν χρειαστεί να δοθεί μία μικρή παράταση στο βίο της νέας μεταβατικής κυβέρνησης

Τέλος, διατήρησε μέχρι τέλους την θέση του ο πρόεδρος της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία ενυπόγραφη δέσμευση ούτε εντός αλλά ούτε και εκτός συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...