Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Ντόρα: "Τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την κρίση"

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, πρόεδρος Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε στον Βασίλη Λυριτζή, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι "τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την κρίση"

         «Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, μιας κυβέρνησης η οποία θα καταλάβαινε σε τι δυσκολία βρίσκεται η χώρα σήμερα και θα αναλάμβανε τις ευθύνες της. Και βλέπω με ένα πάρα πολύ μεγάλο προβληματισμό υπουργούς οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μπουν στην πασαρέλα των διαδόχων του κ. Παπανδρέου, οι οποίοι προχωρούν και κάνουν προεκλογικό αγώνα ο  ένας λέγοντας ότι δύο χρόνια ήταν η καταστροφή, ο κ. Χρυσοχοίδης, δεν αντιλαμβάνομαι πως  μπορείς να παραμένεις μέσα σε μια κυβέρνηση η οποία καταστρέφει τη χώρα. Όπως δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική ότι κλαίω, παρατηρώ την καταστροφή και δεν κάνω τίποτα.

Η έλλειψη υπευθυνότητας η οποία παρουσιάζεται από υπουργούς της κυβερνήσεων και από κόμματα που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση θεωρητικώς ή συγκυβερνούν είναι πρωτοφανής.
Από ένα σημείο και πέρα ο  κόσμος δικαίως είναι όχι οργισμένος, έχει βγει από τα ρούχα του γιατί φαίνεται ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την κρίση».

         «Όταν έγινε αυτή η κυβέρνηση μαζευτήκανε οι αρχηγοί των κομμάτων και είπανε ότι δεσμεύονται να εφαρμόσουν την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, να προχωρήσουν στην νέα διαπραγμάτευση για την νέα δανειακή σύμβαση, να διαπραγματευτούν το PSI,  να διασφαλίσουν τα 90 δις και μετά να πάνε σε εκλογές. Εάν λοιπόν αυτή την συμφωνία τώρα την υπονομεύουν οι πάντες, από εκεί και πέρα πλέον θα πρέπει να βγουν και μπροστά στον ελληνικό λαό και να του πούνε καθαρά «βάλαμε το δικό μας συμφέρον πάνω από το δικό σου» και κατόπιν τούτου είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα είναι το απόλυτο θέατρο του παραλόγου».

Ερωτηθείσα αν χρειάζεται η κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα

         «Από την μια μεριά μας λένε ότι το χαράτσι της ΔΕΗ έφερε περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα, από την άλλη μεριά μας λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν την επιστροφή των φόρων και τον συμψηφισμό του ΦΠΑ.  Αυτό το οποίο πρωτίστως απαιτείται είναι να ξεκαθαρίσουν τα νούμερα.
Το δεύτερο το οποίο απαιτείται είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι από μείωση μισθών και συντάξεων, το είπε ακόμα και η Τρόικα, δεν μπορούν να προέλθουν χρήματα γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν.
Έχω βαρεθεί να ακούω υπουργούς οι οποίοι κλαίγονται και διαπιστώνουν ότι έχει τελειώσει η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων και κατά τα άλλα προσθέτουν και ψηφίζουν νέα μέτρα, έτσι δεν γίνεται.
Έσοδα δεν μπορούν να προέλθουν παρά μόνο από την μείωση των δαπανών, δεν μπορούν να προέλθουν παρά μόνο από τις διαρθρωτικές αλλαγές του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...