Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Ανω-κάτω η Βουλή για τους διορισμούς συγγενών βουλευτών μετά τις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ

 Η πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ να ζητήσει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη να σταματήσουν οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Πολύδωρα, ο οποίος πήρε θέση για το θέμα κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων καλώντας να συζητηθεί στο θέμα στην Ολομέλεια, με σκοπό να μάθει «όλη η Ελλάδα τι έχει γίνει κι όχι μόνο με τα γραφεία των πρώην, αλλά με όλους τους μετακλητούς».

Μάλιστα, σε έντονο τόνο προειδοποίησε τους παριστάμενους - χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι και φωνάζοντας, σύμφωνα με το tovima.gr - «να δούμε τότε τι θα πουν οι δήθεν αδιάφθοροι».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος στράφηκε κατά όσων «επενδύουν» πάνω στο θέμα των μετακλητών. «Γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού που βρίσκεται σε απόγνωση από αποφάσεις που οδηγούν σε απόγνωση», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε όμηροι 20-30 βουλευτακίων που περιφέρονται και ασχημονούν στα διάφορα παράθυρα της τηλεόρασης και παρέχουν υπηρεσίες σε δημοσιογράφους. Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε εμείς απαθείς και το κοινοβούλιο αιχμάλωτο των εντυπώσεων που δημιουργούν τέτοια πρόσωπα».

Σχολιάζοντας την πρόταση της ΔΗΜΑΡ να κατατεθούν στοιχεία για τον αριθμό των διορισμών στη Βουλή, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα όλων μας». «Στα 10,5 χρόνια που ήμουν Πρόεδρος, οι υπάλληλοι της Βουλής ήταν 726 και φεύγοντας ήταν 840. Από εκεί και πέρα πόσοι είναι, πόσοι προσλήφθηκαν δεν ξέρω, ας κατατεθούν τα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, χαρακτηρίζει ατελή των πρόσφατη εντολή του κ. Σαμαρά να απαγορευθούν οι προσλήψεις σε αυτές τις θέσεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού και παράλληλα, προτείνουν να καταργηθεί εντελώς η δυνατότητα διορισμού μετακλητών και ζητούν αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, όπως επισημαίνουν, «βρίθει ρυθμίσεων που ευνοούν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και τον κομματισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...