Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

“Πόρτα” απο Βέστερβέλε στον Αβραμόπουλο για χαλάρωση του μνημονίου

“Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα” είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών στον Ελληνα ομόλογό του. 


Ο Γκίντο Βέστερβέλε κατα τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Βερολίνο επανέλαβε ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και ανέφερε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.

Εξέφρασε με έμφαση την συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό για τα βάρη που επωμίζεται και κάλεσε όλους, τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και αλλού, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης και να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις λαϊκισμού.

«Γνωρίζουμε τι επωμίζεστε στην παρούσα φάση. Γνωρίζουμε τι τραβάει ο απλός άνθρωπος στην Ελλάδα. Τι σημαίνει για νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, τι σημαίνει για μεγαλύτερους να περικόπτονται οι μισθοί τους και για συνταξιούχους να φοβούνται για το μέλλον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην Ευρωζώνη. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», είπε και μιλώντας για τη χώρα μας έκανε λόγο για το «λίκνο της δημοκρατίας» και την «πηγή του ευρωπαϊκού πολιτισμού», τονίζοντας ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα χωρών οι οποίες απευθύνονται η μία στην άλλη όχι με κλισέ και προκαταλήψεις, αλλά με εκτίμηση και σεβασμό.

Ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή και προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο «θα επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους, με ειδική ωστόσο φροντίδα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται στην δίνη μιας κοινωνικής κρίσης, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να επιδεικνύεται αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, «ακόμη και σε επίπεδο δηλώσεων και εντυπώσεων» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο κοινωνικής αστάθειας και εξάπλωσής της.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" περί ανάγκης να εξευρεθούν επιπλέον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις ως προς αυτό το μέγεθος είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα συνοδεύει την Παρασκευή τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...