Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Τσίπρας: «Κουκούλωμα» ο συμβιβασμός με τη Siemens

«Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού - από άποψη διακομματικής διαπλοκής - σκανδάλου της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημίας σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση. Παράλληλα, επετέθη κατά του Πρωθυπουργού για το «ουδείς αναμάρτητος που είπε ενώπιον της κας Μέρκελ, σχετικά με το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε επί 3,5 χρόνια» και ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κ. Σαμαρά, αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον νομικό του σύμβουλο, Ιωάννη Καρακώστα, να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «καταστροφικό για την ελληνική οικονομία - σκοινί για να κρεμαστούμε» το αίτημα της επιμήκυνσης, ενώ εκτίμησε πως πίσω από την πρόταξη της «ανάπτυξης» εκ μέρους του κου Σαμαρά, κρύβεται «η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...