Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτό συνέδριο της "Δράσης" το Σαββατοκύριακο


«Πρόταση για συνεργασία του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού και φιλοευρωπαϊκού χώρου», αποτελεί το ανοιχτό συνέδριο της «Δράσης», όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, το οποίο διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.

Η «Δράση», με πρόεδρο τον Αντύπα Καρίπογλου, «ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός ανοικτού συνεδρίου με στόχο την πολιτική συσπείρωση των κοινωνικών ομάδων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», τονίζουν τα στελέχη του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι «η κίνηση δεν προκύπτει από εκλογικές σκοπιμότητες, ούτε υποκρύπτει ηγεμονικές βλέψεις».

Η ενοποίηση των κεντρογενών δυνάμεων αποτελεί, όπως αναφέρουν στη «Δράση», θεμελιώδη προϋπόθεση για να δυναμώσει η φωνή της ευρωπαϊκής και μεταρρυθμιστικής προοπτικής της χώρας μας, για να στηριχθούν και να γίνουν πράξη οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα πιεστικά προβλήματα του σήμερα, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο και -κυρίως- μεθαύριο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το συνέδριο περιλαμβάνει δύο μέρη: Το πρώτο μέρος αφορά την προοπτική για τη συνεργασία του μεταρρυθμιστικού χώρου. Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι από τη «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου, τη «Δημιουργία Ξανά» του Θάνου Τζήμερου, τη Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλιανάτου και από άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν οι προσκεκλημένες για το συνέδριο ευρωβουλευτές Σοφία ιντ Βελτ και Σεσίλια Βίλκστρομ της Ομάδας Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο οικονομολόγος Γιώργος Προκοπάκης και ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Αλεξάκος.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από συζητήσεις σε τρεις θεματικούς άξονες: την κοινωνική πολιτική, την επιχειρηματικότητα και την περιβαλλοντική ανάπτυξη.

Το «παρών» θα δώσουν επίσης ο οικονομικός αναλυτής και συγγραφέας Αρίστος Δοξιάδης, ο καθηγητής του ΕΜΠ και ιδρυτικό στέλεχος της «Πρωτοβουλίας Β» Γιάννης Καλογήρου και ο Γιώργος Δημαράς από τους Οικολόγους Πράσινους.

Απαντώντας στα σχόλια που δημοσιεύτηκαν για το εισιτήριο των 10 ευρώ, το οποίο απαιτείται για την είσοδο στο συνέδριο, εκπρόσωποι της «Δράσης», αναφέρουν ότι «δεν θα μπορούσαν να αντληθούν διαφορετικά οι αναγκαίοι πόροι» και τονίζουν ότι «εισιτήριο υπάρχει σε όλα τα κομματικά συνέδρια, αλλά στα άλλα το πληρώνει ο φορολογούμενος». Το ανοιχτό συνέδριο της Δράσης διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο «ΔΑΙΣ» στο Μαρούσι.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...