Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ως άλλοθι την Ελλάδα

Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα για να καλύπτει τις αδυναμίες της, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, σε δήλωσή του για την άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup και τόνισε την ανάγκη να οριστικοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν το σχήμα της βιωσιμότητας του χρέους.

«H Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα, προκειμένου να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό, οριστικό και διορατικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης που αφορά την Ευρωζώνη ως σύνολο και σίγουρα τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος και αφού επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει κάνει «στο ακέραιο αυτά που έπρεπε παίρνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για πολλοστή φορά», σημείωσε ότι «το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, με το οποίο είναι απολύτως συνδεδεμένο το ζήτημα της επιμήκυνσης, δεν προέκυψε τώρα», καθώς όπως υπενθύμισε, «είχε αντιμετωπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα δύσκολων και μακρών διαπραγματεύσεων και όλοι ήξεραν ποιες συμπληρωματικές κινήσεις πρέπει να γίνουν».

«Ούτε η διαφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ είναι κάτι καινούργιο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γι αυτό, εκτίμησε, έπρεπε να υπάρξει χθες απόφαση «ώστε να διευκολυνθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο».

Τις επόμενες ημέρες -το ταχύτερο δυνατόν- πρέπει να οριστικοποιηθεί το σχήμα της βιωσιμότητας, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, «όχι μόνο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται και αξίζει μία νέα αφετηρία, αλλά γιατί η ίδια η Ευρωζώνη χρειάζεται επειγόντως ένα πλαίσιο αυτοπροστασίας και προοπτικής».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...