Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΓΚΑΛΟΠ: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα

Εξουθενωμένοι οικονομικά και απόλυτα απαισιόδοξοι για το αύριο είναι οι Έλληνες, εκτιμώντας -σε συντριπτικό ποσοστό- ότι τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται ούτε τα τελευταία θα είναι (83,3%), ούτε θα σταθεροποιήσουν την οικονομία (77,9%).

Στη δημοσκόπηση της GPO για την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, το 13,5% δηλώνει ότι έχει μηδενικά εισοδήματα και βρίσκεται σε απόγνωση, ενώ το 55% ότι δυσκολεύεται, πλέον, να καλύψει βασικές ανάγκες.
«Ικανοποιητικά» συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες του το 29%.
Η άποψη της πλειοψηφίας είναι αρνητική για την κυβέρνηση (62,9%), ωστόσο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό (36,1%) αξιολογεί θετικά τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Είναι χαρακτηριστικό δε ότι το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται (61,9%) σε όσους πιστεύουν ότι δεν μπορεί τώρα να υπάρξει άλλη κυβερνητική λύση.
Αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο της μέτρησης. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Και ότι αν αυτή ήταν ο Σύριζα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
Το 43,1% δηλώνει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν είχε κερδίσει τις εκλογές ο Σύριζα και πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας -μόνο το 21,8% εκτιμά ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη.
Σημειώστε, ακόμη, ότι τέσσερις στους πέντε πολίτες πιστεύουν πως ο Σύριζα δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει -άποψη που συμμερίζεται και ένας στους τρεις από εκείνους που το ψήφισαν τον Ιούνιο.
Και όλα αυτά ενώ μόλις 14,6% απαντά «ναι» στο ερώτημα «αν η τρικομματική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν με την τρόικα». Αντίθετα, το 40% απαντά ότι «δεν διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά» και το 43,9% ότι «δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου»!
Πώς θα ψήφιζαν τώρα αν γίνονταν εκλογές, τις οποίες πάντως απορρίπτουν ως ενδεχόμενο σε ποσοστό 71,2%;
Με την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 17,6%, ο Σύριζα φαίνεται να έχει προβάδισμα 2,2 μονάδων της ΝΔ (22,3% έναντι 20,1%) και η Χρυσή  Αυγή να «καπαρώνει» την τρίτη θέση (10,3%).
Το ΠΑΣΟΚ σταθερά σε μονοψήφια ποσοστά (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 5% και το ΚΚΕ στο 4,6%
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...