Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με 3+1 πρόσωπα που «εξαφανίστηκαν» από τη λίστα Λαγκάρντ


Ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστικών της λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές μετά την σύγκριση της πρώτης λίστας που παραδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ήταν μυστηριωδώς «εξαφανισμένη» επί τρία χρόνια, με την λίστα που παρέλαβαν ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι από τη γαλλική κυβέρνηση την προηγούμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές και πολιτικές πηγές, που επικαλείται και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη νέα λίστα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC υπάρχουν τρία νέα ονόματα -που δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου- δικαιούχοι δύο λογαριασμών στην Ελβετία. Τα τρία πρόσωπα αυτά είναι μεταξύ τους συγγενείς.

Ο ένας από τους δύο λογαριασμούς που εντοπίστηκαν στη νέα λίστα που παρέδωσε η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται ενεργός και έχει υπόλοιπο 1.222.000 δολάρια, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται κλειστός.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων των τριών προσώπων που εμφανίζονται ως δικαιούχοι των δύο λογαριασμών μέσω του συστήματος Taxis, εντοπίστηκε ακόμη ένα πρόσωπο που σχετίζεται μαζί τους και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από τα τέσσερα αυτά ονόματα που συνδέονται με τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, το ένα φέρεται πως είναι σύζυγος πολιτικού προσώπου. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, το πολιτικό αυτό πρόσωπο δεν είναι εν ενεργεία, δεν είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι ΝΔ, ούτε ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ ή το ΚΚΕ αλλά είναι τέως βουλευτής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές και πολιτικές πηγές, πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο

Το πρωί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες είχε συνεργασία με τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα Νίκο Παντελή. Η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ που έχει την ένδειξη «άκρως απόρρητο» και περιλαμβάνει τα έγγραφα των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη αναμένεται να διαβιβαστεί εντός της ημέρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με την σειρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή όπου αναμένεται να την παραλάβει ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάσης Νάκος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...