Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Πυρά από αντιπολίτευση για τους εκπροσώπους των πολυεθνικών εταιρειών

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε να τους πείσει να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία και να ενισχύσουν την παρουσία τους στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "αποτυχημένες επικοινωνιακές συναντήσεις και πανηγυρισμούς" και καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει "πώς η ανάπτυξη θα έρθει με τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής λιτότητας".

"Με δεδομένο ότι η εκταμίευση της δόσης όχι μόνο δεν πρόκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά αντίθετα θα συνοδευτεί από νέα επαχθή αντικοινωνικά μέτρα και μηχανισμούς εποπτείας, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής είναι οι νέες απολύσεις, τα νέα λουκέτα, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Εξάλλου, η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία και η κατάρτιση ενός εντελώς κοινωνικά άδικου αντιαναπτυξιακού φορολογικού νομοσχεδίου, συμπληρώνουν την εικόνα καταστροφής των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της οικονομίας, την ίδια στιγμή που εξαθλιώνονται πλατιά στρώματα της κοινωνίας" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποθεώνουν όλα τα κόμματα του 'ευρωμονοδρόμου', θα γίνει πάνω σε ερείπια δικαιωμάτων, δεν θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε συνθήκες γαλέρας και λιγότερες από αυτές που χάνονται καθημερινά εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης" σημειώνει το ΚΚΕ και καλεί σε "οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των μέτρων".

Για "επικοινωνιακό τρικ" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας: "Η κυβέρνηση παραβλέπει ότι κινητήριος μοχλός για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η εμπλοκή όλης της κοινωνίας και όχι κάποιων μόνο επιχειρηματιών. Οι προτεραιότητες και οι στόχοι για την 'επανεκκίνηση' είναι αντικείμενο ενός εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο δεν υπάρχει και η ανυπαρξία του οδηγεί σε αναπαραγωγή στρεβλώσεων και αδιεξόδων".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...