Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής για τη «λίστα Λαγκάρντ» η ΔΗΜΑΡ


Υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, για να διερευνηθεί η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», δηλώνει η ΔΗΜΑΡ και καλεί τα κόμματα που έχουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική δύναμη, να καταθέσουν σχετική πρόταση στην Ολομέλεια. 

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ξεκαθαρίζει ότι, από την στιγμή που η έρευνα της Δικαιοσύνης έπεσε σε πολιτικά πρόσωπα και η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, τότε η υπόθεση «χρήζει οπωσδήποτε περαιτέρω έρευνας».

Προσθέτει δε πως το κόμμα του δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής (σ.σ. απαιτούνται υπογραφές από τουλάχιστον 30 βουλευτές), εάν όμως «άλλο κόμμα φέρει πρόταση στη βάση της δικογραφίας, τότε εμείς θα υπερψηφίσουμε».

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο βουλευτής πετά το μπαλάκι κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας εμμέσως τους βουλευτές του να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια με τη «λίστα Λαγκάρντ» και να φέρουν άμεσα πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση.

Σε αυτό συνηγορεί και δήλωση, στην οποία προχώρησε νωρίτερα ο κ. Τσούκαλης, που αναφέρει: «Αυτοί που κόπτονται για την πραγματική διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Γιατί δεν προτείνουν την απευθείας σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που ζητά ο Άρειος Πάγος και που μόνο αυτοί μπορούν να πράξουν, αφού έχουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών; Επιθυμούν πραγματικά τη διερεύνηση της υπόθεσης;  Εμείς αναμένουμε να το πράξουν άμεσα».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...