Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Ηττα Μαυραγάνη με σφραγίδα Σαμαρά για τους εφοριακούς


Μετά από μια δραματική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με εντολή του πρωθυπουργού, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναγκάστηκε να προβεί σε άτακτη υποχώρηση και να ανακαλέσει ουσιαστικά την απόφασή του για την καρατόμηση των 165 στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών με στελέχη της ΔΑΚΕ.

Στη σύσκεψη όπου μετείχαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαπας αποφασίστηκε:

Να μην απομακρυνθεί κανένας από τους διευθυντές και υποδιευθυντές των οποίων η θητεία δεν έχει λήξει.
Οσοι απομακρυνθούν, οι αντικαταστάτες τους θα υπογράψουν μια πράξη τοποθέτησης με βάση την οποία θα ελέγχονται κάθε τρίμηνο με βάση τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία της απόδοσής του.
Ετσι, δεν θα χρειαστεί να απασχολήσει ένα θέμα δευτερεύουσας σημασίας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα,όπως αρχικά είχε αποφασιστεί το μεσημέρι σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συγκληθεί από τον Γιάννη Στουρνάρα μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Τα στελέχη της Ιπποκράτους από την πρώτη στιγμή διευκρίνησαν ότι δεν υπάρχει θέμα προσώπων αλλά θεσμών καθώς το αίτημα ήταν να γίνει αξιολόγηση και μετά να φύγουν και όλοι αν χρειάζεται

Επίσης, λογικά δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί -τουλάχιστον με αυτό το θέμα- η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ.

Νωρίτερα πάντως η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αποκαλούσε τον κ. Μαυραγάνη «Μαυρογιαλούρο».Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ για τις αλλαγές  στις διευθύνσεις των εφοριών: 

Η στελέχωση του κράτους  σε όλες τις δομές του πρέπει να γίνεται με αντικειμενικά και  αξιοκρατικά κριτήρια, μακριά από  κομματικά ιδιοτελείς επιλογές.

Η απόδοση και η  λειτουργία του δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με την αναπαραγωγή πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...