Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Πρεμιέρα της Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την Τρίτη ενώπιον της επιτροπής αναμένεται να βρεθούν ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρώην πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, αλλά και ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Τους τρεις πρώτους μάρτυρες θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείο Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και τριών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, που φέρεται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικάκι» καθώς και του πρέσβη του υπουργείου Εξωτερικών Ηλία Κλη, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε πρώτος το «στικάκι».

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι που φαίνεται να έχει αντιγραφεί στις 8 Ιουλίου του 2011, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αρχείο υπέστη ή όχι αλλοιώσεις και αν προκύπτει η αφαίρεση των τριών αρχείων που αφορούσαν τα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα η Γαλάτεια Μανέ συνεργάτης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στους οικονομικούς εισαγγελείς. Σημειώνεται πως η Γαλάτεια Μανέ φέρεται να είναι ο άνθρωπος που αντέγραψε κατ’ εντολή Διώτη τη λίστα, το «στικάκι» δηλαδή με τα αρχεία των καταθετών στην HSBC, που του παρέδωσε τον Ιούνιο του 2011 ο απερχόμενος τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά με την εμπλοκή των τριών συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που επίσης κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις πριν λίγες ημέρες, οι εισαγγελείς αναμένουν την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου και την υποβολή σχετικής έκθεσης, πιθανόν τέλη της εβδομάδας, ώστε να κριθεί αν τίθεται ζήτημα παραβάσεων φορολογικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...