Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος: Υπόσχεται συνέδριο με εκπλήξεις

Την απόλυτη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος με την παρέμβασή του σε κομματικά στελέχη και μάλιστα ανέφερε ότι στο επικείμενο συνέδριο δεν θα σταθεροποιηθεί η παράταξη για να αποσταθεροποιηθεί η χώρα απορρίπτοντας εκ των προτέρων τις εισηγήσεις περί αποχώρησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 
 
Ούτως ή άλλως και μόνο η στήριξη που παρέσχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίταξη των απεργών ήταν ενδεικτική των προθέσεων της Ιπποκράτους, κάτι που είχε διαφανεί και τις προηγούμενες ημέρες όταν επεδίωξε συνεργασίες με αρκετούς υπουργούς.
 
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος - σύμφωνα με τους συνεργάτες του - θεωρεί  ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας, κι έχει πειστεί ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει πιο ενεργά σ' αυτήν. Είναι χαρακτηριστική η φράση του: "Στο συνέδριο θα πρέπει να συμφωνήσουμε και τι κυβέρνηση θα γίνει μετά τις εκλογές". Ακόμη απευθυνόμενος στα στελέχη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, είπε: "Να περιμένετε συνέδριο με εκπλήξεις" χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά του. Και πρόσθεσε ότι "επειδή δεν αρέσουμε, θα κινηθούμε με άλλες ταχύτητες και ευέλικτο τρόπο - και αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα''.
 
Ταυτόχρονα άσκησε οξύτατη κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγονται ότι επιδίδεται σε μια "δημοσιοσχεσίτικη", παλαιού τύπου προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας του, "επίδοση διαπιστευτηρίων μέσα από την παραδοχή σε όλες τις επαφές τους ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, άλλη γραμμή". Μάλιστα μίλησε καυστικά για επένδυση στο αδιέξοδο εσωτερικά και για διεθνή προσπάθεια "γλειψίματος" διεθνώς στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. 
 
Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Βαγγέλη Βενιζέλου στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην οικονομική κρίση. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά σήκωσε το γάντι και κάλεσε σε διάλογο "για το τι έγινε πριν από την ένταξη στην ΟΝΕ και μετά απ' αυτήν, για το τι έγινε μέχρι το 2004, αλλά και για την περίοδο από το 2004 ώς το 2007" .
 
"Γίνεται μια προσπάθεια να αναβιώσουν οι πιο απλοϊκές ιστορίες και θεωρίες συνωμοσίας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στην κρίση, σχολίασε, απαντώντας και στους οικονομικούς εισαγγελείς, και στις πρόσφατες αναφορές Λοβέρδου, αλλά και στις απειλές περί συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο Μνημόνιο. 
 
Για το ίδιο θέμα ο Φίλιππος Σαχινίδης ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι η ΝΔ προσπαθεί να ανοίξει μία συζήτηση σε λάθος βάση η οποία είναι ρεβανσιστική, προβοκατόρικη και εξωθεσμική.
 
Παράλληλα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος για μία ακόμη φορά αντέδρασε στην έκθεση του ΔΝΤ και ζήτησε να είναι καθαρό το μήνυμα που στέλνει η χώρα "πως δεν αρκούν τα λόγια των εταίρων μας, των θεσμικών συνομιλητών μας, πρέπει να καταστεί και δική τους συνείδηση ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν αντέχουν άλλα μέτρα τέτοιου τύπου".
n Κόντρα ανάμεσα στην Ενωση Εισαγγελέων και στον Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ υπήρξε χθες με τους εισαγγελείς να κάνουν λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης , και τον πρώην Πρωθυπουργό να σχολιάζει: «Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν την θέσπιση μιας ανεξάρτητης Στατιστικής Υπηρεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...