Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Σε κλίμα συνεργασίας η κυβερνητική συζήτηση για το πρόγραμμα «Αθηνά»


Σε καλό κλίμα συνεργασίας έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το προωθούμενο πρόγραμμα «Αθηνά», ανακοίνωσε απόψε η ΔΗΜΑΡ μετά τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Θ. Παπαθεοδώρου, κατά την οποία ο υπουργός παρουσίασε το σχέδιο εξορθολογισμού των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην συνάντηση παρέστη από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και η βουλευτής Μ. Ρεπούση.

Ο υπουργός Παιδείας στη συνέχεια αναμένεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, για το ίδιο θέμα, ενώ προτίθεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μόλις ο τελευταίος επιστρέψει στην Αθήνα, όπως επίσης προτίθεται να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων του κοινοβουλίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακομματική συναίνεση ώστε να επιτύχει ο σχεδιασμός και οι αλλαγές που προωθούνται στις σχολές και τα τμήματα Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι μεγαλύτερες αλλαγές συντελούνται στο χώρο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι όλοι συμφωνούν πως απαιτείται αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ιδρύθηκαν πολλά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, άναρχα και χωρίς ουσιαστική μελέτη.

Ενδιαφέρον πάντως έχει τι θα συζητηθεί απόψε μεταξύ Αρβανιτόπουλου-Βενιζέλου, όχι μόνο για το σχέδιο «Αθηνά» αλλά και για το πλαφόν της βάσης του δέκα, καθώς, όπως φαίνεται το υπουργείο μελετά την επαναφορά του. Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν της βάσης του δέκα καταργήθηκε όταν υπουργός Παιδείας ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...