Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Τσίπρας: "Του χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία"

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να συγκροτήσουν μέτωπο για να διεκδικήσουν βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον γγ του Σοσιαλιστικού κόμματος της Πορτογαλίας στη Λισαβόνα.

Όπως είπε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση "η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι είναι αλλιώς όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε 17 και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια".
 
Βέβαιος εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας ότι η Ελλάδα θα έχει απαλλαχθεί από την τρόικα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση, στην επόμενη επέτειο της επανάστασης των Γαρυφάλλων, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το "Bloco", αντίστοιχο κόμμα της Αριστεράς στην Πορτογαλία .

"Του χρόνου στην 50η επέτειο της επανάστασης των Γαρυφάλλων σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα έχει ελευθερωθεί από την τρόικα. Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Σας το υπόσχομαι. Θα είναι η δική μας μικρή συνεισφορά στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά.

Επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα, σε σύντομο διάστημα, θα είναι η Ισπανία ώστε να γίνει διερεύνηση προθέσεων και να ανοίξει ο διάλογος για διαμόρφωση κοινής θέσης ενάντια στη λιτότητα από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...