Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Οι τρεις αρχηγοί απέσυραν την επίμαχη διάταξη για τους συμβασιούχους

Αποσύρθηκε και επισήμως η επίμαχη διάταξη για την αποχώρηση συμβασιούχων από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, «με την συντονισμένη παρέμβαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, η διάταξη που αφορά τις προσωρινές διαταγές αποσύρεται από το Πολυνομοσχέδιο.

Η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το περιεχόμενό της θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων Υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών».

Στην διάταξη είχε αντιταχθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και προς αποφυγή περισσότερων ενδοκυβερνητικών τριβών, η διάταξη αποσύρεται.

Ήδη στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ αναφέρονται στο twitter για την εξέλιξη αυτή.

Κύκλοι της ΔΗΜ.ΑΡ αναφέρουν στο kathimerini.gr ότι η συγκεκριμένη διάταξη ασφαλώς δεν ήταν προσωπική επιλογή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώψνη Μανιτάκη, αλλά μία συνολική κυβερνητική απόφαση.

Νωρίτερα, από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε γίνει γνωστό ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν πρόκειται να υπογράψει τις επίμαχες ρυθμίσεις του συναδέλφου του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνη Μανιτάκη, για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων.

Κατά τις ίδιες πηγές, αποκλειόταν -κατηγορηματικά- ότι ο υπουργός θα αποδεχθεί «επιλογή» να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται η δική του υπογραφή στο επίμαχο νομοσχέδιο, κι αυτό -όπως πρόσθεσαν- «για λόγους ουσίας, αφού επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».

Ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην Βουλή:«Σήμερα, γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια, για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα. Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια βίαιης διακινδύνευσής τους».

Σημειώνεται ότι το πρωί, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έφεραν τον κ. Ρουπακιώτη να δηλώνει σε ό,τι αφορά τη διάταξη: «Δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...