Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Συνάντηση Αβραμόπουλου- Ντάουνερ

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε από τον κ. Ντάουνερ για τις πρόσφατες επαφές που είχε ο τελευταίος στην Κύπρο, καθώς και για τις σκέψεις του ως προς τα επόμενα βήματα στη διαδικασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις Καλές Υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τις προσπάθειες του κ. Ντάουνερ. Υπογράμμισε ακόμα τη σημασία δημιουργίας κατάλληλου κλίματος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεκόπησαν με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς, σημειώνοντας ότι η νέα Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει, εκ των πραγμάτων, ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, η επίτευξη λύσης εντός των παραμέτρων που θέτουν οι Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική.

Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κ. Ντάουνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...