Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε το μάθημά του

Επίθεση στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

«O κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν πήρε το μάθημά του από τα όσα έλεγε για την Κύπρο, αλλά επιμένει να κάνει νουθεσίες στον κυπριακό λαό», παρατήρησε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Κατανοούμε την αμηχανία του, μία που αμφισβητείται πλέον από τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του (…). Τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν κανένα. Η επιχείρηση, όμως, μεταφοράς τους από τον πανικόβλητο κ. Τσίπρα στην κοινωνία, είτε την ελληνική, είτε την κυπριακή, αποδεικνύει ότι αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Λ. Συγγρού.

 Δηλώσεις Α. Τσίπρα - Α. Κυπριανού

Μήνυμα αποδέσμευσης από τα δεσμά του Μνημονίου έστειλε στον κυπριακό και τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Για αδιέξοδες πολιτικές στην Ε.Ε. που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των λαών, έκανε λόγο ο κ. Κυπριανού.

 
Ο κυπριακός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον του, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στις αποφάσεις του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα «στις προσπάθειες της αριστεράς στην Κύπρο να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξόδου απ΄ αυτή την ζοφερή κρίση».
  Με αφορμή και τη συμπλήρωση τριών ετών - τη «μαύρη επέτειο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- από την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη τόσο ο κυπριακός όσο και ο ελληνικός λαός «να σπάσουν το συντομότερο δυνατό τα δεσμά, να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των διαρκών εκβιασμών και του μνημονίου, να σταθούν στα δικά τους τα πόδια και τις δικές τους τις δυνάμεις», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τους αγώνες ων λαών του Ευρωπαϊκού Νότου μπορεί να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα και μία διαφορετική προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η Κύπρος γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της Ε.Ε. κάτω από την ηγεσία της Γερμανίας, παρατήρησε από την πλευρά του ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ και χαρακτηρίζοντας αδιέξοδες τις «πολιτικές που εξυφαίνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια», σημείωσε πως η σκληρότητα των μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Κύπρου, «μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε διάφορες εναλλακτικές επιλογές».

Όπως επεσήμανε ωστόσο, καμιά επιλογή σήμερα δεν είναι εύκολη για την Κύπρο όπως και για καμία άλλη από τις χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η όποια επιλογή, είπε ο κ. Κυπριανού, θα είναι οδυνηρότατη, θα εμπερικλείει πάρα πολλά ρίσκα και «εκείνο που θα μας καθοδηγήσει στη λήψη της τελικής μας απόφασης είναι τι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...