Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

«Κόντρα» Κεδίκογλου- ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της απαγωγής των μητροπολιτών Χαλεπίου

Για απόπειρα εκμετάλλευσης της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου και για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον εμφύλιο στη Συρία είναι εξοργιστικές και ντροπιάζουν την Ελλάδα» σημείωσε αναφέροντας πως μετά από τρεις ημέρες σιωπής, το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θυμήθηκε να εγκαλέσει την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και να την καταγγείλει για απουσία «από την επίλυση της συριακής κρίσης».

«Πέραν του ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι ασύντακτη και ανορθόγραφη, είναι εντυπωσιακό ότι δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επίλυσή της είναι το να διατυπώσει αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου των Προέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Προφανώς, η επαφή με την πραγματικότητα έχει οριστικά χαθεί», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκτός από την απερίγραπτη ανθρωπιστική τραγωδία που πλήττει την Συρία, με δεκάδες χειλάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, συνέβη και η απαγωγή των Ελληνορθόδοξων Μητροπολιτών Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαγωγή των δύο αρχιερέων και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Η τρικομματική κυβέρνηση, παντελώς απούσα από την επίλυση της συριακής κρίσης, χωρίς να έχει παρέμβει για μια πολιτική λύση που θα σταματήσει τις σφαγές, προσπαθεί τώρα να τρέξει λαχανιασμένη πίσω από τα γεγονότα.

Ο συριακός λαός, οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις τους μπορούν μόνες τους να απαλλαγούν, χωρίς ξένες επεμβάσεις, χωρίς αυταρχικές επιλογές και δικτατορικά καθεστώτα αλλά ούτε και με μισθοφόρους υπό των καθοδήγηση ξένων δυνάμεων και να οδηγήσουν την ιστορική αυτή χώρα στη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη με απόλυτο σεβασμό στις θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άμεσα θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ προτίθεται να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Προέδρων (Council of Chairpersons) του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για ανάληψη πρωτοβουλίας για τη Συριακή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...