Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Διαψεύδει αίτημα προς την τρόικα για διπλή δόση τον Μάιο

Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, δημοσιεύματα τα οποία άφηναν ανοικτό ενδεχόμενο να υποβάλει η κυβέρνηση αίτημα προς την τρόικα για να λάβει τη δόση του β΄τριμήνου ύψους 3,2 δισ. ευρώ από το δάνειο της τρόικας, χωρίς μάλιστα να... γίνει αξιολόγηση. Το ενδεχόμενο είχε αφήσει ανοιχτό νωρίτερα την Μ. Τρίτη, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.
Ερωτηθείς όμως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας για το θέμα της διπλής δόσης, απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Το σενάριο της διπλής δόσης

Σύμφωνα με το σενάριο η Αθήνα θα ζητήσει και την εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου (4,2 από την ευρωζώνη και 1,8 από το ΔΝΤ).

Η δόση των 4,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκριθεί από το Eurogroup, στη συνάντηση της 13ης Μαΐου. Προς τα τέλη του μήνα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα ανάψει το πράσινο φως για τα 1,8 δισ. ευρώ που του αναλογούν από τη δόση.

«Δεν προκύπτει θέμα νέας αξιολόγησης» φέρεται να είπε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα στο τραπέζι τέτοιο αίτημα από την ελληνική πλευρά και συνεπώς δεν έχει συζητηθεί με την τρόικα.

Προϋπόθεση για να τεθεί αυτό το αίτημα θα είναι η κάλυψη των προαπαιτούμενων του δεύτερου τριμήνου, σημείωσε.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα για τα 3,2 δισ. ευρώ, τότε η δόση αναμένεται περί τα μέσα του καλοκαιριού.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...