Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Επίθεση Βενιζέλου στον Τσίπρα και αιχμές κατά Στουρνάρα στην Βουλή

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξης του και ότι προσβάλλει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του σε ό,τι αφορά την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.

«Όταν μιλά ο κ.Τσίπρας έχω τεταμένη την προσοχή μου για να δω ποια συχνότητα επιλέγει. Σήμερα το πήρε πολύ αριστερά. Στο εξωτερικό που απευθύνεται σε άλλο ακροατήριο έχει πιο συντηρητικές θέσεις. Σήμερα, τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού; Είναι αιχμάλωτος μίας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του. Αυτής που δεν μπορεί να ισορροπήσει απέναντι στην προοδευτική, φιλολαϊκή ευρωπαϊκή προοπτική και αυτής του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορεί να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι είσαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στη Βουλή .

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο πολίτης βιώνει την ύφεση, της ανεργίας, της μείωσης των εισοδημάτων αλλά δεν βιώνει την απόλυτη καταστροφή που ήταν το εναλλακτικό σενάριο. «Μετά την εμπειρία της Κύπρου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει τέτοια ψέματα» .

Αιχμές και έντονη κριτική όμως άσκησε ο κ. Βενιζέλος και για την στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε ότι αφορά την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...