Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Στηρίζει Ρουπακιώτη ο Κουβέλης, που βλέπει «λύση» στο θέμα των συμβασιούχων

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι υπάρχει λύση στο θέμα που έχει ανακύψει στην κυβέρνηση, αναφορικά με την αντίθεσή του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, στο να υπογράψει διάταξη με την οποία καταργούνται δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κερδίσει συμβασιούχοι του δημοσίου. 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο κ. Κουβέλης κάλυψε τον προερχόμενο από το κόμμα του κ. Ρουπακιώτη, λέγοντας ότι η δικαστική απόφαση «προσωρινής διαταγής» πρέπει να γίνει σεβαστή και οι συμβασιούχοι του δημοσίου που την έχουν κερδίσει θα πρέπει να παραμένουν στην εργασία τους, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Από εκεί και πέρα όμως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουβέλη, θα πρέπει να καθοριστεί με νομοθετική παρέμβαση το ανώτατο χρονικό όριο κατά το οποίο θα πρέπει να εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα συμβασιούχων του δημοσίου, καθώς «η προσωρινή διαταγή έχει χάσει την προσωρινότητά της». Σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο, κύκλοι της ΔΗΜ.ΑΡ πρότειναν η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνεται εντός εννέα μηνών και η έκδοση μέσα σε δέκα μήνες. Υποβάθμιζαν δε το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της Τρόικας. Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερα μεγάλη εμπλοκή. Η διοικητική μεταρρύθμιση προχωράει. Κοινός τόπος στο θέμα των συμβασιούχων μπορεί να βρεθεί».

www.kathimerini.gr/του Νίκου Χρυσολωρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...