Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Επεισοδιακή ομιλία Καμμένου για το Πολυνομοσχέδιο: Δεν ολοκλήρωσε την ομιλία του

Αποχώρησε από το βήμα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και μαζί του η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός διαμαρτυρόμενοι για τον θόρυβο στην αίθουσα. Ο κ. Καμμένος είχε ζητήσει δυο φορές να γίνει ησυχία και ο προεδρεύων Γ. Καλαντζής προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη, ωστόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας ο θόρυβος από συνομιλίες βουλευτών συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να διακόψει την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου και να αποχωρήσει.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έφερε στη Βουλή το νομοθέτημα και σε ένα άρθρο υποστηρίζοντας πως παραβιάζει το Σύνταγμα και υποπίπτει σε θεσμική εκτροπή. Τόνισε πως η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία αλλά γίνεται για να αναγκαστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν τις πολιτικές που υπηρετούν το Μνημόνιο.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης κάτι που σημαίνει ότι θα πέσουν κι άλλο οι κατώτεροι μισθοί και οι συντάξεις και να χτυπηθεί η ιδιοκτησία (με τα βαριά χαράτσια και ενεργοποίηση εισπρακτικών εταιρειών για κατασχέσεις) ενώ ανέφερε ότι με το πολυνομοσχέδιο (που κλείνει 170.000 φούρνους και μικρές επιχειρήσεις, όπως υποστήριξε) εφαρμόζεται η πολιτική εξάρτησης από τα μεγάλα συμφέροντα και τις πολυεθνικές.

«Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν περιγραφεί στον σχεδιασμό της Τρόικας και η πολιτική αυτή έχει παγίδες που δεν βλέπει ο πολίτης» ανέφερε επικαλούμενος την ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών «με τοκογλυφικό επιτόκιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...