Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι Πέτρος Δούκας, Γιώργος Βουλγαράκης και Κατερίνα Πελέκη για τα πόθεν έσχες

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».

Στους δύο πρώην υπουργούς και τη σύζυγο του κ. Βουλγαράκη απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφού η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε διαβιβάσει τους φακέλους με τις δηλώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης στον ανακριτή.

Βάσει των δικογραφιών που σχηματίστηκαν, ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, καθώς διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμός ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που φαίνεται να μη δηλώθηκε.

Ο επίμαχος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία με συνδικαιούχο την κυρία Πελέκη.

Υπενθυμίζεται ότι για αντίστοιχη κατηγορία, που προέκυψε επίσης από στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ», κλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ στον υπόχρεο πρώην πολιτικό και 20 χιλιάδων ευρώ στη σύζυγό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...