Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Γλέζος: Εθνικό θέμα η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Εθνικό θέμα χαρακτήρισε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζοντας ότι όποια κυβέρνηση το θέσει επισήμως θα έχει όλο τον λαό στο πλευρό της.

"Το θέμα είναι εθνικό και δεν πρέπει να ξεκινήσει από κομματικά κριτήρια", τόνισε από το βήμα της Βουλής, καλώντας την κυβέρνηση να συγκροτήσει διακομματική επιτροπή και να θέσει το θέμα στη Γερμανία.

"Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει το βήμα. Να καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση και να πει ελάτε να συζητήσουμε. Και μόνο το γεγονός ότι ο Σόιμπλε λέει ότι το θέμα είναι λήξαν, σημαίνει ότι υπήρχε θέμα. Πως έληξε; Γιατί έληξε; Με ποια διαδικασία έληξε;", διερωτήθηκε.

Τόνισε δε ότι "αν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να είναι σίγουρη ότι έχει όλο τον λαό μαζί της. Να ξέρει ότι επιτέλους ταυτίζει τον εαυτό της με την ιστορία του έθνους και το μέλλον της χώρας μας".

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου για "λεία πολέμου", ο Μανώλης Γλέζος κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να μην κινηθεί σε αυτή τη λογική.

"Η λεία πολέμου ανήκουν στο κράτος που κατέλαβε μία χώρα. Δεν έχουν σχέση με τις οφειλές, την καταστροφή στην οικονομία, το αναγκαστικό δάνειο, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Μην μπερδεύουμε τα θέματα με αυτό τον ανεκδιήγητο τρόπο. Το σημειώνω επειδή διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών. Αν ακολουθήσετε τα ίδια χνάρια, χαθήκαμε", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...