Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Γλέζος: Ο Σημίτης είναι ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας


Ευθεία επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι είναι ο «νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

 Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δίστομου και στις ενέργειες της κυβέρνησης Σημίτη, οι οποίες σύμφωνα με το βουλευτή, οδήγησαν στην ανατροπή δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν τους συγγενείς των μαρτυρικών θυμάτων.

«Κατά τη γνώμη μου ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ο Κώστας Σημίτης. Η υπόθεση με το Δίστομο είναι χαρακτηριστική. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο πήρε απόφαση υπέρ των θυμάτων του Διστόμου. Το Εφετείο επικύρωσε την απόφαση. Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία και μειοψήφησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που ήταν ο Στέφανος Ματθίας. Η κυβέρνηση Σημίτη για να το ανατρέψει προέβη στις εξής ενέργειες: Παρέτεινε για δύο χρόνια τη θητεία του Ματθία και ο Ματθίας παραβιάζοντας τους θεσμικούς κανόνες του Αρείου Πάγου, όντας επικεφαλής μιας επιτροπής, πήρε αφορμή από μια αίτηση ενός πολίτη και αντί να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, την οδήγησε προς το Ειδικό Δικαστήριο», υποστήριξε ο κ. Γλέζος.

Καταλήγοντας, ο κ. Γλέζος σημείωσε ότι «κι ένα μάρκο να ήταν, η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για να μην επαναληφθούν παρόμοια ανοσιουργήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...