Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μόνον ο Λαφαζάνης στηρίζει την πρόταση ΑΚΕΛ για έξοδο από το ευρώ

Ο εφιάλτης της κυπριακής κρίσης ταλανίζει τα τελευταία 24ωρα το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προβληματίζεται με αφορμή την πρόταση του ΑΚΕΛ για απόρριψη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, με παράλληλη συντεταγμένη έξοδο της Κύπρου από το ευρώ.

Η ηγεσία σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr υποδέχθηκε την πρόταση του αριστερού κυπριακού κόμματος με επιφυλακτικότητα, αποφεύγοντας σχόλια και κρίσεις. Ωστόσο, όπως είπε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου «δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, γιατί δεν μιλάμε για όμοιες καταστάσεις και όμοια μεγέθη».

Την ίδια ώρα, η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έσπευσε να χαιρετήσει ως «ιστορική» την απόφαση και να επικροτήσει τη λογική του ΑΚΕΛ.

Ως εκ τούτου, οι τελευταίες εξελίξεις, επανέφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ την εσωτερική συζήτηση σχετικά με το περίφημο plan b,την προοπτική δηλαδή να επιζητηθεί η έξοδος από το ευρώ.

Πάντως, η μετριοπαθής πτέρυγα, που κυριαρχεί αυτή την ώρα στην ηγετική ομάδα θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται και την απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής, βάσει της οποίας «η έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν συνιστά επιλογή του κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...