Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Μέτρα στήριξης των ανέργων ζητά από τις Βρυξέλλες ο Κουβέλης

O κ. Κουβέλης με τον κ. Μπαρόζο
Την ανάγκη να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης της Ελλάδας ώστε να υπάρξει ανακούφιση των ανέργων και των ασθενέστερων υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικής Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, στις Βρυξέλλες.

«Μαζί με τα προγράμματα υποστήριξης των νέων για ένταξη στην αγορά εργασίας, πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση για τους ανέργους που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Αυτό αφορά πάνω από 400.000 οικογένειες. Επίσης για ανέργους άνω των 55 ετών με παρωχημένες ειδικότητες», ανέφερε ο κ. Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Σημείωσε επίσης ότι έθεσε στον επίτροπο το ζήτημα της σχολικής σίτισης, επισημαίνοντας την ανάγκη «για μία μεγάλη θεσμική ρύθμιση  για την εφαρμογή του μέτρου του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος - καθολικά, για ολόκληρη τη χώρα - ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Επανέλαβε τέλος την αντίθεσή του στις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους, τονίζοντας ότι η προσαρμογή της χώρας «πρέπει να γίνει με κοινωνική προστασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...