Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΔΡΑΣΗ: Επιβράβευση της κακοδιοίκησης η επιλογή Αμπατζόγλου για τον ΟΑΕΔ

Δριμεία επίθεση τόσο στον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, όσο και στην τρικομματική κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη επιλογή της ασκεί η ΔΡΑΣΗ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή αποτελεί την απόδειξη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τιμωρία ενώ συνιστά και επιβράβευση της κακοδιοίκησης.

«Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν επί 5 χρόνια (2004-9/2/2009), ''Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Διοικητικό και Ασφαλιστικό Τομέα, με κύρια ενασχόληση τις Συντάξεις και τις Παροχές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ''. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ έφτασε σε στρατοσφαιρικά ύψη, ενώ είχε κορυφωθεί και το θέμα των συντάξεων μαϊμού. Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ άγγιξε τα 2,4 δισ. ευρώ το 2009, έφτασε δηλαδή το σύνολο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης του έτους 2004» σημειώνει η ΔΡΑΣΗ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η ΔΡΑΣΗ στην ανακοίνωσή της εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση τονίζοντας πως «ο νέος «γαλάζιος» διορισμός, με ευθύνη του κ. Σαμαρά, μετά από ενδοκυβερνητική διαμάχη για το ποιος θα ελέγξει τα τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δοθούν μέσω ΟΑΕΔ, αποδεικνύει πως οι κομματικές,
αναξιοκρατικές παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση όχι μόνο δεν περιορίζονται,
αλλά αποκτούν, όσο προχωρεί η τρικομματική κυβέρνηση, προκλητικό χαρακτήρα».

Τελος, στην ανακοίνωσή της η ΔΡΑΣΗ ζητά την κάλυψη της θέσης του Διοικητή του ΟΑΕΔ με αξιοκρατική διαδικασία. Ζητά επίσης να σταματήσει η κομματική μοιρασιά του κράτους με το περίφημο 4-2-1, που αποτελεί πρόκληση και ντροπή για τα εκατομμύρια Ελλήνων που υποφέρουν με ευθύνη των κομμάτων τα οποία κυβερνούν και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή οικονομική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...