Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

«Οχι» στην άρση ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη ψήφισε η Ολομέλεια

Κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη ψήφισε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας το αίτημα με ψήφους 102 «όχι» έναντι 80 «υπέρ», 13 «παρών» και μίας λευκής ψήφου. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή είχαν ταχθεί επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το αίτημα για την άρση του βουλευτή είχε προκύψει μετά από τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης στο παρελθόν τον είχε χαρακτηρίσει από το βήμα της Βουλής ως «αρχηγό των κουκουλοφόρων».

Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή και προτού πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία είχε ζητήσει από το Σώμα να μην αρθεί η ασυλία του, επικαλούμενος μάλιστα το άρθρο 61 του Συντάγματος - κατά το οποίο «ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων» - λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν αρθεί η ασυλία μου, προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει βουλευτική ασυλία για κανέναν λόγο. Αιτούμαι την μη άρση της ασυλίας μου».

Υπεραμυνόμενος της θέσης του ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε μία αναδρομή στο περιστατικό που προκάλεσε στη μήνυση εναντίον του, εξηγώντας: «πριν ενάμισι χρόνο ήταν στο βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, έκανε μια ομιλία, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και έφερε ως παράδειγμα της "υπερβάλλουσας αστυνομικής βίας" ότι η Αστυνομία χτυπούσε τον κ. Τρίμη που παρουσιαζόταν εκείνη τη μέρα με ένα μπανταρισμένο χέρι. Και ρώτησε: "είναι κουκουλοφόρος ο κ. Τρίμης"; Πετάγομαι και λέω, "μα είναι ο αρχηγός των κουκουλοφόρων". Είμαι βουλευτής, μιλώ σε άλλον βουλευτή και προφανώς το σχόλιό μου είναι πολιτική κριτική. Δεν είναι προσωπική αντιδικία. Δεν έχω προσωπική αντιδικία με τον κ. Τρίμη, τον οποίον δεν γνωρίζω ούτε και θέλω να γνωρίσω».

Αίρονται οι άρσεις των Κεφαλογιάννη, Κέλλα, Κασή

Αντίθετη απόφαση πήρε ωστόσο η Ολομέλεια, για τρεις άλλους βουλευτές τους Μ.Κεφαλογιάννη, Χ.Κέλλα και Μ.Κασή. Συγκεκριμένα με 148 ψήφους «υπέρ», 47 «κατά» και μία «λευκή ψήφο» το Σώμα έκανε δεκτό το αίτημα για την άρση του κ. Κεφαλλογιάννη όπως και του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα - 159 υπέρ, 35 κατά, ένα «παρών» και μία λευκή ψήφο. Σε βάρος και των δύο βουλευτών εκκρεμούν μηνύσεις που αφορούν αντιδικίες τους με πολίτες, που σημειώθηκαν πριν από την εκλογή τους ως βουλευτές.

Για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασή, η ασυλία του ήρθη - με 175 υπέρ έναντι 18 κατά, δύο «παρών» και μία λευκή ψήφο - καθώς σε βάρος του εκκρεμούν δύο μηνύσεις που αφορούσαν τη θητεία του στη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων και του προέδρου του τοπικού Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...