Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: «Σε βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες η δόση των 6,8 δις»

Την απόφαση του Eurogroup σχολίασε με καυστικό τρόπο ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, με αφορμή την δόση των 6, 8 δις ευρώ που παίρνει η Ελλάδα, έκανε λόγο για... «δόση που πηγαίνει στις τσέπες βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ «Η δόση που αποφασίστηκε, όπως και οι προηγούμενες, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών και για την κάλυψη των χρεών και των ελλειμμάτων, που δε δημιούργησε ο λαός, αλλά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η κρίση του.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν πανάκριβα τα δάνεια για το κεφάλαιο, με απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους, νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και την πρόνοια» σημειώνει ο Περισσός. «Καμία υποταγή στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ».

Και συνέχισε: «Για το λαό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Καμία υποταγή στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Καμία δέσμευση από τις αντιλαϊκές δανειακές συμβάσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα αποδέχονται και υπόσχονται να τις επαναδιαπραγματευτούν στα πλαίσια της ΕΕ, οδηγώντας σε νέα μνημόνια. Χρειάζεται κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, αποδέσμευση από την ΕΕ. Στην Ελλάδα υπάρχουν παραγωγικές δυνατότητες και πλούτος που αν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα δικά του χέρια, κοινωνικοποιώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους, μπορούν να ικανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τις λαϊκές ανάγκες» υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...