Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ποινικές ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου αλλά και σε Παπανδρέου -Βενιζέλο

Ποινικές ευθύνες όχι μόνο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου  και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο καταλογίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  οι οποίοι συμμετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή (Ζωή Κωνσταντοπούλου,  Θοδωρής Δρίτσας και Σταμάτης Κοντονής) υποστήριξαν ότι ο  Γ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να κατηγορηθεί για:

-Απιστία σε βαθμό κακουργήματος

-Πλαστογραφία. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι δεν υπάρχει νόθευση εγγράφου, όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία της Επιτροπής, καθώς ο πρ. Υπουργός δημιούργησε νέο έγγραφο (USB) και δεν νόθευσε το αρχικό έγγραφο (το CD που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές.

-Υπεξαγωγή εγγράφου. Πρόκειται για κατηγορία που έχουν ασκήσει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς.

-Παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Ζήτησαν επίσης να ελεγχθεί ενδεχόμενη συμμετοχική δράση του Γ. Παπακωνσταντίνου με άλλα πρόσωπα (Ι. Καπελέρης, Ι. Διώτης) για αδίκημα περί την υπηρεσία και την απονομή δικαιοσύνης.

Για τον Ευ. Βενιζέλο υποστήριξαν ότι πρέπει να κατηγορηθεί για:

-Απιστία σε βαθμό κακουργήματος

-Υπεξαγωγή εγγράφου

-Παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Ανέφεραν ακόμη ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να εξετάσει δύο κατηγορίες για την περίοδο που ο Ε. Βενιζέλος δεν ήταν υπουργός:

-Υπεξαγωγή εγγράφου (την περίοδο Μάρτιος 2012 – Οκτώβριος 2012, όταν κατείχε στο γραφείο του το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, αν και δεν ήταν πια Υπουργός Οικονομικών).

-Αξιόποινη συμπεριφορά στις καταθέσεις που έδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Για τον Γ. Παπανδρέου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν  ότι «ενισχύθηκαν τα στοιχεία ευθύνης του για την υπόθεση, τα οποία πρέπει να συζητηθούν».

Οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν συνέχεια και στην κόντρα τους με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη (την οποία σημάδεψαν ένταση και φωνές κατά τη χθεσινή ολοκλήρωση  των εργασιών)  αναφέροντας ότι δίνουν μία «τελευταία  ευκαιρία» στην πλειοψηφία της  Επιτροπής για να γίνει διαβούλευση επί του πορίσματος, ενώ επιφυλάχθηκαν  για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...