Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πρωτοβουλίες από ΔΗΜΑΡ με στόχο τον τρίτο πόλο

Πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ευρύτερων συμμαχιών στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο θα αναλάβει το επόμενο διάστημα η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, σε μία προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τα ασφυκτικά δημοσκοπικά ποσοστά.

Το είπε στην Κεντρική Επιτροπή ο Φώτης Κουβέλης, το επανέλαβε χθες και ο γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ΔΗΜΑΡ θα επιδιώξει να έρθει σε συνεννόηση με κινήσεις, φορείς και προσωπικότητες από την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Λυκούδης παραδέχθηκε ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση καθιστά αποκλίνουσες πλέον τις πορείες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε όμως ότι «δεν εκμηδενίζει τους λόγους της συνεννόησης μεταξύ μας σε πολλά θέματα». Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «στερείται σοβαρότητας για να συνεργαστούμε».

Στο μεταξύ η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για εμμονή της τρόικας να συνδέσει την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις, καθώς «από μέσο ορθολογικής κατανομής του προσωπικού γίνεται μέσο απορρύθμισης». Επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αποδεχόμενη αυτή τη λογική στην ουσία υπονομεύει τη διοικητική μεταρρύθμιση» αφού η «αποδέσμευση της κινητικότητας από τις απολύσεις που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο... αθετείται με τρόπο κυνικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...